fbpx

Privat villa retreat inbäddat i de unika bergen i Limpopo

Graceland Eco Retreat gränsar till Magoebaskloof och Woodbush Forest Reserve, och erbjuder gästerna möjlighet att njuta av en unik typ av bergsnatur. Retreaten har utsikt över Kudu Riverdalen med utsikt hela vägen till Mooketsi och bergskedjan bortom.

Graceland Eco Retreat ligger ungefär 50 km nordost om Polokwane på 85 hektar som sträcker sig över Kudu River Valley. Området är idealiskt för vandring och fågelskådning. Området är känt för sitt unika fågelliv, där bergsnaturen med sina granitformationer och stenblock är hem för sådana fåglar som the Verreaux, Crowned och Long-Crested Eagle, Lanner Falcon, Alpine, Purple Crested Turaco, African Black Swift och den berömda African Fish Eagle.

Graceland Eco Retreat erbjuder en möjlighet att se en mängd olika vilda djur inklusive våra giraffer med namnet Elvis, Priscilla, Lisa Marie och deras barn födda på gården med namnet Memphis, Tennessee och lilla Nashville. Det finns också Kudu, Impala, Klipspringer, Mountain Reedbuck, Bushbuck och mer som du kan få en glimt av när du vandrar, njuter av ditt morgonkaffe eller tittar på solnedgången på en av våra terrasser, pergolor eller vid poolen med utsikt över dalen.

Graceland Eco Retreat är helt utanför stadsnätet och använder solenergi för alla ljus och varmvattenberedare utan att kompromissa med komforten. USB-stationer som drivs av solenergi är tillgängliga för att ladda mobiltelefoner och surfplattor.

Även om vi erbjuder en 24-timmars WIFI-anslutning varierar kvaliteten på mobiltelefonanslutningen, något vi strävar efter att njuta av utan TV.

Den svenske värden Anders och den sydafrikanska värden  Douglas med sina ingefära katter och Cocker Spaniels kommer att se till att din vistelse på Graceland Eco Retreat blir en minnesvärd, avkopplande och spännande upplevelse.

Graceland är ett pågående arbete och när vi utvecklar retreaten kommer ytterligare boende och tjänster att bli tillgängliga, med hänsyn till våra gästers behov.

Boende

Graceland Eco Retreat erbjuder boende i gårdsstil där de fina pergolor, terrasser och däck har en fantastisk utsikt över olika delar av Kudu River Valley och Schnellskop Mountain.

Retreatet har en mängd olika boenden.

Giraffe House

I huvudhuset sover bekvämt 4 vuxna. 210 kvm utrymme med ett stort sovrum med en queen size-säng. Badrummet har en dusch med utsikt över dalen. Rummet har två vikbara glasdörrar som leder ut till en uteplats och liten pool. Det andra sovrummet har en queen size-säng och ett privat badrum och dusch tvärs över korridoren. Loungen har en öppen spis och en skjutdörr som leder till uteplatsen, utomhusköket och poolområdet. Det moderna köket har en gasspis med ugn och kyl / frys och är fullt utrustad med en mängd moderna och traditionella köksredskap. Matplatsen inomhus tillgodoser sex personer och salongen på övervåningen har fällbara glasdörrar som leder ut till ett däck med utsikt över Kudu River Valley.

2 Queen sängar/ 2 badrum/lounge/kök/matsal/ privat veranda/pool/ uthomhuskök med BBQ och pizzaugn/pergola täckt matplats/kaffe & TEA faciliteter /WI-FI

Kudu Chalet

Chalet är perfekt för 2 vuxna och har en öppen planlösning på 66 kvm med en dubbelsäng. Sovrummet har utsikt över en del av dalen genom skjutdörrar som leder ut till en privat möblerad terrass. Den inbyggda garderoben ger tillräckligt med utrymme och fungerar som en avskiljare mellan sovrummet och en öppen planlösning med matplats som gränsar till köket som är utrustat med en gasspis med ugn och kyl / frys. Det stora badrummet med dusch leder till en utomhusdusch och en liten privat spa-trädgård. En öppen spis håller huset varm och mysig under de kalla vinterkvällarna.

Queen säng/badrum/kök/matsal/privat veranda/pool/uthomhuskök med BBQ och pizzaugn/pergola täckt matplats/kaffe & TEA faciliteter /WI-FI

Serapana House

Serapana är ett Sepedi-ord för ett utrymme utanför ett hus där gräs och andra växter har planterats för att se attraktiva ut och ge en plats för avkoppling och odling av mat. Med Serapana House vill vi skapa ett utrymme som fungerar som övernattning och trädgården är fylld med en mängd inhemska alor och vattenvisa suckulenter. En stor eldstad finns i trädgården och en liten väg leder genom busken till en pergola med utsikt över Kudu River Valley och Schnellskop berget. Detta område är en favoritplats för våra djur eftersom det inte ligger långt från dammen. Alla rum har angränsande verandor och rummen och trädgården har 24-timmars Wi-Fi-åtkomst.

The Impala Studio

35 kvm Impala Studio är en öppen planlösning med eget badrum med dusch. Queen size-sängen har utsikt över trädgården och konversationsgropen. Studion har ett fullt utrustat kök med gasspis med ugn och kyl / frys. Det finns en intim matplats för två och den stora verandan vetter mot trädgården och konversationsgropen med busken som bakgrund.

Queen säng/badrum/kök/matplats/privat veranda/eldstad / kaffe- och tefaciliteter / Wi-Fi

The Pangolin Studio

55 kvm Pangolin Studio har två sovrum med delat badrum med dusch. Varje rum är utrustat med en dubbelsäng, skrivbord och handfat med varmt och kallt vatten. Studion har ett fullt utrustat öppet kök med gasspis och ugn och kyl / frys. En matplats med sex platser har utsikt över trädgården och konversationsgropen. De två sovrummen har individuella verandor med utsikt över det majestätiska berget Schnellskop. Denna studio är lämplig för två par eller två singlar.

2 queen-sängar / badrum / kök / matplats / privat veranda / eldstad / kaffe- och tefaciliteter / Wi-Fi

Off the grid

Använder solenergi för alla ljus och gejsrar utan att kompromissa med komforten.

3 hus (4 enheter)

Totalt 12 gäster

Totalt 5 badrum

VÄNLIGEN KÖR SAKTA DÅ DJUR OCKSÅ ANVÄNDER VÄGEN

Hus med självhushåll

Måltider och drycker kan ordnas. Fullpension och halvpension finns. Måltider måste beställas 2 dagar i förväg på grund av avståndet till närmaste butik.

Transport

Vi rekommenderar att hyra en bil på OR Tambo Airport (Johannesburg).

Ta N1 norrut till Polokwane. Följ R71 från Polokwane mot Tzaneen tills du når Mankweng (ca 27 km). Sväng vänster vid trafikljusen på Paledi Mall mot University of Limpopo och Mankweng Hospital. Passera universitetet på höger sida och fortsätt köra ytterligare 27 km tills asfaltsvägen slutar.

Fortsätt på grusvägen i cirka 2,6 km. På din vänstra sida ser du vårt skylt och porten till Graceland Eco Retreat.

Om du reser från Polokwane på R81 kommer du till Mooketsi efter 80 km. Fortsätt förbi tankstationen och shoppa mot Duiwelskloof / Modjadjiskloof och sväng höger till Houtbosdorp på grusvägen Kudu River Valley. Fortsätt köra cirka 40 km så ser du vårt skylt på höger sida och porten till Graceland Eco Retreat.

Mer information

Nätter

, , , , ,

Hus

, , , ,

Sleeps

Badrum

Hushållning

Bekvämligheter

, , ,

Till en extra avgift

Talar

,

Missa inte nästa spännande träningsresa till Sydafrika.

Lämna Era kontaktuppgifter så hör vi av oss när vi har nya datum och/eller träningsresor.

Träningsresor