Ataraxia, en underbar vingård i Hermanus

Ataraxia är hem för några av de mest spektakulära vinerna som Sydafrika har att erbjuda. Ataraxia är en vingård i Hermanus man bara inte får missa. Vinprovningen är i en gammal kyrka.

Med sin närhet till Sydatlanten är klimatet särskilt mildt, vilket är idealiskt för att odla kallare klimatvänliga druvor. Deras viner är ett rent uttryck av jorden där de växer.

Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Ataraxia är en vingård i Hermanus, Hemel-en-Aarde dalen. Ligger under en hög bergstopp inom vinområdet Walker Bay. Hemel-en-Aarde dalen ligger väster om Cape Agulhas, Afrikas sydligaste spets. Med sin närhet till Sydatlanten är klimatet särskilt mildt, vilket är idealiskt för att odla kallare klimatvänliga druvor. De har också förmånen att odla i några av de äldsta jordarna på jorden.

När man och fru, Kevin och Hanli Grant och några vänner köpte den här 47 hektar stora vingård i Hermanus år 2004 bytte “The Skyfields Farm” namn till Ataraxia. Ett decennium senare är de förknippade med att tillverka viner av otrolig finess, balans och djup. Vin som stolt håller sin egna karaktär på den internationella vinscenen.

Ataraxia-sortimentet viner utgör : en Unwooded Sauvignon Blanc, en trädbevuxen Chardonnay, en Pinot Noir och en röd blandning, kallad Serenity.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.