Iona Vingård i Elgin

Iona är den kallaste vingården i Kapområdet, 420 meter över havet, högt över den pittoreska vindalen Elgin. Iona är omgiven av naturreservatet Kogelberg och har utsikt över Atlanten i söder. I ett land där svala platser är värdefulla, är dessa vingårdar som guld – druvorna mognar upp till två månader senare än andra Cape vingårdar och i perfekt balans.

Bäst lämpade druvsorter: Cabernet Sauvignon, Bordeaux / Shiraz, Northern Rhone, Sauvignon Blanc

Beskrivning

I början av 1997 övervägde Andrew Gunn, en ingenjör som valde att byta karriär. Efter att alltid ha älskat natur lockade jordbruk honom och han kände sig ung och energisk nog för att starta en ny karriär, han lämnade liv och rörelse i Johannesburg för att börja leta efter den “perfekta” vingården.

Efter 40 gårdsbesök senare snubblade Andrew över en äppelgård på en bergstopp med utsikt över Atlanten. En gård i Elgindalen fascinerade Andrew och när han körde genom dalen blev han rörd av skönheten i området. Omgiven av Kogelbergens biosfär och skogsbruk hade fastigheten inga jordbruksgrannar. De böljande kullarna och bilkörningen uppför berget till gården som liger 420 meter över havet och har en utsikt över Atlanten, var till skillnad från allt han någonsin sett. Det var kärlek vid första ögonkastet.

På topplistan av vingårdar 2019

Ytterligare information

Erbjuder

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.