fbpx

Iona Vingård i Elgin

Skräddarsy Er resa

[ti_wishlists_addtowishlist]

Iona är den kallaste vingården i Kapområdet, 420 meter över havet, högt över den pittoreska vindalen Elgin. Iona är omgiven av naturreservatet Kogelberg och har utsikt över Atlanten i söder. I ett land där svala platser är värdefulla, är dessa vingårdar som guld – druvorna mognar upp till två månader senare än andra Cape vingårdar och i perfekt balans.

Bäst lämpade druvsorter: Cabernet Sauvignon, Bordeaux / Shiraz, Northern Rhone, Sauvignon Blanc

I början av 1997 övervägde Andrew Gunn, en ingenjör som valde att byta karriär. Efter att alltid ha älskat natur lockade jordbruk honom och han kände sig ung och energisk nog för att starta en ny karriär, han lämnade liv och rörelse i Johannesburg för att börja leta efter den “perfekta” vingården.

Efter 40 gårdsbesök senare snubblade Andrew över en äppelgård på en bergstopp med utsikt över Atlanten. En gård i Elgindalen fascinerade Andrew och när han körde genom dalen blev han rörd av skönheten i området. Omgiven av Kogelbergens biosfär och skogsbruk hade fastigheten inga jordbruksgrannar. De böljande kullarna och bilkörningen uppför berget till gården som liger 420 meter över havet och har en utsikt över Atlanten, var till skillnad från allt han någonsin sett. Det var kärlek vid första ögonkastet.

På topplistan av vingårdar 2019

Mer information

Erbjuder

  • Iona Wines, Highlands Road, Elgin Valley, 7160, Sydafrika, , ,
  • +27 (0)28 284 9678
  • www.iona.co.za

Låt oss göra din drömsemester till verklighet.

Missa inte nästa spännande träningsresa till Sydafrika.

Lämna Era kontaktuppgifter så hör vi av oss när vi har nya datum och/eller träningsresor.

Träningsresor