Utforska

Den exklusiva vinresan: Franschhoek – Hermanus – Kapstaden

Vår destination är, med dess idealiska klimat, det perfekta resmålet för dig som vill uppleva den ultimata vinupplevelsen i en sagolikt vacker miljö – Franschhoek – Hermanus – Kapstaden – Greater Kruger Nationalpark.

En rundresa med start i den gastronomiska huvudstaden Franschhoek i 3 nätter med vinprovning av kvalitetsviner från vindistrikten i Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Ett besök på vingårdarna i Botriver och sedan vidare till den natursköna kuststaden Hermanus i 3 nätter. Resan avslutas i en av världens vackraste städer, Kapstaden i 3 nätter. Tillsammans med engelsktalande certifierad guide besöker du Upplev Sydafrikas väl utvalda vinvårdar – några av Sydafrikas absolut bästa!

Datum: Resan kan bokas varje dag och går att förlängas eller förkortas och skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 9 nätter / 10 dagar i västra Kapprovinsen + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Deltagarantal med transport och guide: Minst 4 personer.

Denna resa går att boka med eller utan transport/guide.

Beskrivning

Dag 1. Kapstadens flygplats/Franschhoek.

Ankomst Kapstadens flygplats på morgonen/förmiddagen. Transfer till den gastronomiska huvudstaden Franschhoek. Lunch på vackert belägen vingård med bedårande utsikt över Franschhoek vindal. Incheckning på gemytligt centralt Guesthouse, alternativt vid en vackert belägen vingård, i en av världens mest bildsköna vindalar. Eftermiddagen i den pittoreska staden med middagsbokning i Franschhoek.

Dag 2. Franschhoek/Stellenbosch/Paarl.

Förmiddagen ägnas åt vinprovningar på speciellt utvalda vingårdar runt Franschhoek/Stellenbosch/Paarl. Vingårdarna har olika karaktärer och väljs därefter, några för den sagolika miljön, andra för det fantastiska vinet. Efter privata vinprovningar avnjuts lunch på vingård med vacker utsikt. Eftermiddag på egen hand. Middagsbokning i Franschhoek.

Dag 3. Stellenbosch.

Transfer till Stellenbosch för vinprovning på valda vingårdar. Lunch på restaurang som ligger vackert belägen i Hidden valley i Stellenbosch vindal. Eftermiddagen och middag på egen hand i Franschhoek.

Dag 4. Botriver/Hermanus.

På väg till den vackra kuststaden Hermanus ett stop i Botriver, där några av landets absolut bästa vinproducenter valt att etablerat sig och vi besöker t ex Beaumont Wines, en familjeägd vingård, och provar gårdens viner. Lunch på Gabrielskloof/Wildekrans. Ankomst Hermanus där vi bor synnerligen vackert med utsikt över havet där man kan skåda valar (valsäsong), sälar och delfiner. Middagsbokning i Hermanus.

Dag 5. Hermanus.

Välj bland spännande och livsbejakande aktiviteter så som vinprovning i den idylliska staden Stanfords oupptäckta vindistrikt, promenad längs ”pathen”, valsafari (juni till början på december) besök på spa, shoppa i gallerier, butiker och Hermanus marknad, vandra på den 2,1 mil långa Grotto beach, ridtur bland vildhästar, hajsafari i Gansbaai, golf på Hermanus Golf Club eller internationella mästerskapsbanan Arabella Golf Estate.

Dag 6. Hermanus/Hemel-en-Aarde.

Resan fortsätter kring den natursköna kuststaden Hermanus och i några av de sydligaste vindistrikten i Afrika. I Hemel-en-Aarde vindal (himmel och jord) besöks mäkta natursköna, tillika internationellt välrenommerade, vingårdar så som Hamilton Russell, Bouchard Finlayson, Ataraxia och Newton Johnson. Här får man ta del av de passionerade vinmakarnas kärlek för det fulländade inom vinmakeri samt prova deras viner – vilka håller absolut världsklass. Lunch på underbart charmiga och lantliga restaurangen i dalen. Middagsbokning i Hermanus.

Dag 7. Hermanus/Kapstaden.

Efter frukost transfer till en av världens vackraste städer, Kapstaden. Incheckning på trevligt Boutique hotell med fantastisk utsikt över Taffelbergets världsberömda siluett. På eftermiddagen finns tid för stadsrundtur med ”hop-on hop off” bussen. Passa på och besök Taffelberget, Robben Island, Waterfront, Kirstenbosch etc. Middagsbokning i Kapstaden.

Dag 8. Kaphalvön/Godahoppsudden.

Guidad heldagstur till naturreservatet Godahoppsudden med stop i Simonstown, Boulders Bay med den afrikanska pingvinkolonin. Chapmans Peak Drive, Hout Bay, Camps Bay etc. Lunch på trevlig restaurang. Middagsbokning i Kapstaden.

Dag 9. Kapstaden/Constantia

Efter frukost, gästas det lummiga och grönskande Constantia med några av de äldsta och mest magnifika vingårdarna i västra Kapprovinsen. Lunch på trevlig vingård med fantastisk utsikt över Constantia vindal.

Dag 10. Kapstaden/Hemresa

Förmiddagen på egen hand. Åk till V&A Waterfront med härligt folkliv, shopping och restauranger eller koppla av vid hotellet. Transfer från Kapstaden till flygplatsen. Hemresa.

 

TILLÄGGSRESA SAFARI

Dag 10-12. Safari

Försök föreställ dig den mest spännande safariupplevelsen i världens äldsta och största viltreservat, Krugerparken i nordöstra Sydafrika. Har du tur kommer du att se ”the Big 5”; noshörning, leopard, lejon, elefant, buffel och en mängd andra djur som vandrar fritt mellan Krugerparken och de privata reservaten i Greater Kruger. Bo bekvämt i bushen på lodge och upplev djuren på nära håll ”off road”, dit endast de proffsiga guiderna och spårarna tillåts åka med land rovers.

Övrig information

Pratar

Dagar

10

Allmänna Villkor

I de fall då de allmänna och särskilda villkoren är motstridiga gäller de särskilda villkoren.

Upplev Sydafrikas särskilda resevillkor i kursivt:

Betalning via Upplev Sydafrika AB

Observera att vissa boenden, safari samt arrangörer av turer och aktiviteter kan begära en delbetalning (deposition) vid bokning, speciellt över hög- och ”peak” säsong. Detta garanterar och säkerställer bokningen för dig som kund. Depositionen kan variera mellan 20 % – 50 % av totala kostnaden, vilket meddelas vid bokning. Om en eventuellt deposition begärs, skall den vara Upplev Sydafrika tillhanda senast 7 dagar efter mottagande av faktura.

Om depositionen ej är Upplev Sydafrika tillhanda inom angiven tid kan bokningen ej garanteras. I och med att depositionen betalas träder avbokningsreglerna i kraft.

Priserna i resepaketet uppges i Sydafrikanska Rand, ZAR och är baserade på dagsaktuell lokal valutakurs. Betalningarna sker genom Upplev Sydafrika via svenskt bankgiro eller via kortbetalning. Fakturorna skickas elektroniskt. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag. Observera att valutakursen fluktuerar. Bankens valutapåslag på 3 % erläggs vid fakturering. Upplev Sydafrika tar emot betalning via kort, kontakta oss för mer information.

Slutbetalning sker cirka 30 dagar innan resepaketets startdatum. Slutfakturan skickas 7 dagar före slutbetalningsdatum om inget annat är överenskommet.

Observera att vissa boenden och safarilodger bokade under hög- och ”peak” säsong i december/januari kan begära en tidigare slutbetalning samt tillämpa striktare avbokningsregler, vilket Upplev Sydafrika i sådana fall meddelar vid bokning.

Resenärens rätt till avbeställning av resepaket

Avbeställning av resepaket, inkluderar boenden, safari, transfer, turer/aktiviteter och conciergepaket:

Resenären har rätt att avbeställa resepaket enligt följande:

– Vid avbeställning tidigare än 31 dagar före resepaketets startdatum ska resenären betala (den eventuella) depositionen som avbokningskostnad.

– Vid avbeställning senare än 30 dagar före resepaketets startdatum ska resenären betala 100 % av resepaketets totala kostnad.

En administrativ kostnad för att täcka bankavgifter och eventuella kortavgifter tillkommer vid avbokning.

Avbeställning måste ske skriftligen.

Om en tur/aktivitet avbokas av arrangör återbetalas kostnaden för denna till kund.

Färdhandlingar / Din hemsida

Din ”hemsida” med resplan uppdateras kontinuerligt med information inför er resa till Sydafrika gällande boendeinformation, vägbeskrivningar samt information och tips på aktiviteter, restauranger och vingårdar etc.

Avbeställningsskydd

Se över ditt skydd för eventuell avbokning på grund av sjukdom innan bokning med Upplev Sydafrika.

Resegaranti via Kammarkollegiet

Upplev Sydafrika AB har resegaranti ställd till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen. Det innebär att du som kund kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkande researrangemang blir inställd om Upplev Sydafrika AB skulle drabbas av insolvens.

Upplev Sydafrika

Upplev Sydafrika
Inga betyg hittades!

Upplev Sydafrika

Stockholm, Sverige
Med stort engagemang hjälper vi till att arrangera, boka och skräddarsy en exklusiv resa som uppfyller och förhoppningsvis överträffar dina önskemål och behov. Med mångårig lokalkännedom erbjuder vi de unika smultronställen som ger din resa de bästa upplevelserna. Vi vänder oss främst till dig som vill resa mer självständigt och vår idé bygger på att Du som resenär ska få bästa hjälp med bokningar och arrangemang av upplevelser på plats.

Det finns så mycket fantastiskt att uppleva och utforska i Sydafrika och vi specialiserar oss på att skräddarsy resor med fokus på spännande kultur- och djurupplevelser, vackra naturområden samt kulinariska kvalitetsupplevelser. Vi tror oss veta att våra unika upplevelser kommer att berika alla dina sinnen.

Vår målsättning är att skapa den optimala reseupplevelsen efter dina önskemål och vi handplockar boenden, safarilodger, restauranger, vingårdar samt spännande aktiviteter och utflykter. Vi samarbetar främst med lokala arrangörer på plats. Vi är noga med att skapa arbetstillfällen lokalt i de områden som besöks och vi har genom åren byggt upp ett gediget kontaktnät i Sydafrika.

Vi rekommenderar att Du bokar flyget på egen hand via nätet. Priset är oftast bättre och det ger större möjlighet att påverka flygtider och avreseort. Vi hjälper till att boka hyrbil och med hjälp av våra väganvisningar är det enkelt att ta sig runt i Sydafrika. Önskas transport istället för hyrbil, hjälper vi naturligtvis till att boka det.

Upplev Sydafrika har resegaranti ställd till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen.

Read more about Upplev Sydafrika >>>

Gör det till verklighet

Pris via förfrågan

Få en offert från Upplev Sydafrika

Ställ en fråga
Ställ en fråga

Ställ en fråga till Malin på Upplev Sydafrika.

Förvandla din reslust till en semester

      Ingen reslust

Resebyråer använder din lista med ruslust som inspiration för att skräddarsy din perfekta semester.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.