Utforska

Ge dig ut på ett safariäventyr i Sydafrika: Hitta dolda pärlor

Detta är inte min första safari, min djupa kärlek för vilda djur tänder konsekvent en innerlig spänning varje gång jag är på randen till att möta dessa majestätiska varelser i deras ursprungliga omgivningar. Att landa i Johannesburg innebar början på en expedition till kärnan av orörd prakt och fängslande vildmark.

Min första destination var Graceland Eco Retreat, ett dolt paradis inbäddat på gränsen mellan Magoebaskloof och Woodbush Forest Reserve. När jag körde norrut från Johannesburg fylldes luften av förväntan och förundran. Vägen ledde mig genom pittoreska landskap och antydde den naturliga prakt som väntade mig.

När jag anlände till Graceland blev jag omedelbart förvånad över den hisnande utsikten som sträckte sig hela vägen till Mooketsi och den avlägsna bergskedjan bortom. Utsikten över Kudu River Valley var en syn att se. Här befann jag mig nedsänkt i den unika skönheten i Mountain Bushveld, ett rike bebodd av en rad fågelarter, inklusive Verreaux, Crowned och Long-Crested örn, liksom den ikoniska afrikanska fiskörnen.

Dagarna på Graceland var en symfoni av äventyr och lugn. Jag utforskade den expansiva 85 hektar stora egendomen och stötte på giraffer som heter Elvis, Priscilla och deras avkommor. Möjligheten att bevittna vilda djur som Kudu, Impala, Klipspringer och Mountain Reedbuck var en höjdpunkt på min resa. Oavsett om det var en vandring genom granitformationerna eller ett ögonblick av reflektion vid poolen, var varje upplevelse ett bevis på skönheten i den afrikanska vildmarken.

Under min vistelse hade jag nöjet att uppleva detta från första hand. På PAUSE är deras kulinariska hantverk engagerad i att skapa rätter som harmoniskt sammanfogar smaker, dofter och influenser från skandinaviska, asiatiska och medelhavetskök. Resultatet är en rad djärva och utsökta smaker som fängslar dina sinnen och bildar den kulinariska essensen av Graceland Eco Retreat. Jag njöt av en lugn middag tillsammans med den hisnande utsikt över dalen. För att upprätthålla en miljömedveten och förstklassig matupplevelse följer de ett genomtänkt menykoncept.

Jag lämnade Graceland och begav mig mot Harry’s Camp i hjärtat av Timbavati. Här förvandlades landskapet till en värld av häpnadsväckande vildmark. Harry’s Camp erbjöd en intim och exklusiv safariupplevelse, med bara fem lyxiga rum som blandade moderna bekvämligheter sömlöst med den omgivande naturen. Löftet om att möta de fem stora – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar – i deras naturliga livsmiljö fyllde mig med spänning.

På Harry’s Camp fängslades jag av Timbavatis. Den expansiva området på 2000 hektar utgjorde en bakgrund för oförglömliga möten. Jag var trollbunden av den otämjda skönheten i Afrikas vildmark. Varje mysigt rum på Harry’s Camp var en fristad som erbjuder en blandning av moderna bekvämligheter och charmen i den afrikanska bushen.

Att ge sig ut på ett safariäventyr i Sydafrika var mer än bara en resa; Det var en djup upplevelse som förenade mig med naturens underverk. Från panoramautsikten över Graceland till de intima mötena på Harry’s Camp avslöjade varje destination en bit av Sydafrikas själ. När jag återvände hem förblev minnena från denna resa etsade i mitt hjärta, ett bevis på magin att utforska den vilda skönheten i detta fängslande land.

Jag älskar Sydafrika!

 

Turn your wanderlust into an holiday

      Ingen reslust

Travel agents use your wanderlust list as an inspiration to tailor-make your ideal holiday.

Älskar vilda djur

Unika villor och boenden

Matälskare