Utforska

Mina favoritvingårdar i Sydafrika med boende

Ett av de bästa sätten att helt fördjupa sig i vinområdena i och runt Kapstaden i Sydafrika är genom att bo på en vacker vingård. Att vakna med utsikt över vingårdarna är en underbar känsla. Du får hela gårdsupplevelsen och får smaka så mycket du vill utan att oroa dig för att komma hem. Det är aldrig lätt att välja ett bra ställe att bo. Dessa är mina förslag baserade på personliga erfarenheter.

Om du reser genom Stellenbosch och letar efter en vacker traditionell Cape Dutch gammal vingård, är Webersberg min personliga favorit. Gästhusets gamla charm och de nyrenoverade badrummen och boendet är oöverträffad. Vi har bott över i gästhuset och i chefshuset. Du vill inte sova för länge så att du missar den läckra frukosten.

Om du letar efter mer av en resort känsla, är Spier en världsberömd vingård med mycket att göra och några fantastiska restauranger. De har ett brett utbud av viner, som alla är mycket bra. De har fantastiska faciliteter i världsklass. Även om du inte väljer att sova över här så är det en fantastisk gård att besöka för vinprovning, lunch, middag, dag ute med vänner eller familj.

Kapstaden har ingen brist på bra boende, men att bo på en vingård mitt i en stad är unikt. Silver Mist Estate ligger på Hout Bay-sidan av Constantia och har utsikt över skogen och havet. Du transporteras in i en ny värld. Gården har en liten stadskänsla med sin egen restaurang och en vinprovningslounge. Lägenheten är mysig med en öppen spis. Vi bodde i Owl Cottage och använde balkongen för att njuta av solnedgången med pizza från det lokala och gott vin. Det finns en mängd restauranger och vinodlingar i grannskapet, allt värt ett besök.

 

Turn your wanderlust into an holiday

      Ingen reslust

Travel agents use your wanderlust list as an inspiration to tailor-make your ideal holiday.