Utforska

Utforska Sydafrika

Äventyrsresande Luc

Dyka med hajar
Sydafrika har mycket att erbjuda när det kommer till äventyrsresor. Europas turister kommer ofta för lite vintersol. Medan klimatet är perfekt för en avkopplande semester och plats för vildadjur i våra världsberömda nationalparker finns det de som söker en mer vågad och äventyrlig upplevelse.

När det gäller äventyr är möjligheterna oändliga.

Oavsett vilket område och provins du bestämmer dig för att besöka, hittar du en rad äventyrsaktiviteter för att få ditt blod att pumpa. Längs kusten på den fantastiska Garden Route finns Bloukransbron. Bungeen här erbjuder den högsta bro bungee i världen. Inte i Sydafrika, inte i Afrika – världen. Du kommer att bli ombedd att underteckna en ersättningsblankett som säger att du inte håller Face Adrenalin ansvarig för eventuella skador du kan hålla … gulp. Om bungee är din sak kan du också prova upplevelsen i Orlando Towers i Gauteng eller den massiva Moses Mabhida Stadium swing i Durban. Taffelberget i Kapstaden målar en vacker bakgrund för “Mother City” som lokalbefolkningen kärleksfullt kallar det. Att vandra i berget är en upplevelse i sig. Desto mer äventyrligt kan du hänga dig utanför kanten under en plats för abseiling eller till och med slänga sig från höjderna på en skärmflygning-upplevelse.

Inte ett stort fan av höjder?

Kanske är ett nära möte med en stor vit haj mer i ditt tycke? Hajdykning är idag en av de mest eftertraktade och äventyrliga aktiviteterna i Sydafrika. Sydafrika är en perfekt plats för hajdykning, med tusentals mil av strand och hav att utforska och njuta av. Om du inte vill bli våt kan du fortfarande njuta av Sydafrikas hajar. Nästan varje besökare till Sydafrika åker till Kapstaden. Det är definitivt värt att ta en resa för att se False Bays flygande hajar. De flesta hajarna som du kommer att se kasta sig upp ur vattnet är stora vita hajar över 4 meter och väger över 1 ton. För dem som vill ha en rush men föredrar att förbli jordad, skulle vi föreslå att Ni tar en tur på “Dragon Dune”, det här är den största och längsta sandboardings turen i Sydafrika. Vad som än hissar din kjol har Sydafrika några fantastiska upplevelser som erbjuds. Gör en resa till Sydafrika och njut av spänningen och äventyrsaktiviteterna som Sydafrika har att erbjuda!
 

Turn your wanderlust into an holiday

      Ingen reslust

Travel agents use your wanderlust list as an inspiration to tailor-make your ideal holiday.