Utforska

Utforska Sydafrika

Vinresa till Stellenbosch, Aimèe’s restips

Stellenbosch Wine Weekend.

Att ta sig till Stellenbosch från Kapstaden på vår vinresa var enkelt. Vi lämnade Kapstaden en lördagsmorgon efter frukost på V & A Waterfront bageri, Knead och anlände till Stellenbosch för vår vinresa till Stellenbosch långt innan det var dags att checka in. Vi bestämde oss för att utforska en av de äldsta vingårdarna i området, Blaauwklippen. Lyckligtvis kunde vi göra en biltong och vinprovning, vilket rekommenderas att bokas i förväg. Det var en utsökt upplevelse för både den lokala och internationella gommen. En bra start på vår vinresa till Stellenbosch.

En resa till vingård Webersberg

Vilken vacker miljö. De gamla holländska husen har blivit vackert inredda och moderniserade. För en till synes liten vinodling, har denna gård mycket att erbjuda. En av cheferna tog oss runt för att visa oss rummen och hjälpa oss tillrätta.

Vi hade en avkopplande lunch och vinprovning på Webersberg. De specialiserar sig i Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och både en blush och brut MCC. Personalen är alla vänliga och har intressanta historier att berätta om vingården Webergsburg och hela vindistriktet Stellenbosch.

Utsikt över hela vindalen

Efter en kort bilresa till toppen av berget kommer man till den vackra toskanskinspirerade vinodlingen och vingården Uva Mira. Uppkallad efter stjärnkonstellation, när du smakar vinet förstår du varför. Det är en sann pärla bland vinodlingarna. Vinprovningsrummet har utsikt över hela dalen, som även är vacker på en dimmig dag. Vi satt inne bredvid en sprakande brasa och upplevde den sällsynta förekomsten av att nästan ha platsen för oss själva. Vår sommelier var otrolig, hon har bott i vindalen hela sitt liv och hennes kärlek till Stellenbosch och vinet var tydligt.

Lite vila och rekreation på vår vinresa till Stellenbosch

Efter tre vinprovningar var vi utmattade. Vi återvände till rummet på vingård Webersberg för en välförtjänt vila. Vi hade bestämt oss för att kryssa för ännu en vingård men våra kroppar behövde en god måltid och ännu bättre sömn. Vår sommelier rekommenderade en lokal restaurang för lite god husmanskost. Sedan tillbaka till rummet för en av de bästa nätter jag någonsin har haft.

Frukost på vingård Webersberg

Frukosten på Webersberg var utsökt med ett brett utbud av kött, ost, frukt, bröd och bakverk. Tillsammans med färsk juice och kaffe. Vi trodde att vi var i himlen och då blev det bättre med ett urval av varma frukostar, allt från franska toast till en fullständig engelsk frukost. Vilket sätt att avsluta vår fina vinresa till Stellenbosch.

Berömda vingårdar i Stellenbosch

Samtidigt som vi packade våra väskor, efter vår vinhelg i Stellenbosch, ville vi inte att helgen skulle ta slut. Med så många världsberömda vinodlingar i Stellenbosch kunde vi inte lämna utan ett besök på vingården som är känd för att vara det valda valet vid Mandelas krona. Rust en Vrede är en vacker vingård i Hidden Valley. Vinprovningen sker under ett magnifikt träd med utsikt över vingårdarna. Till vår lycka kom solen ut för vårt besök. Man förstår varför det heter soliga Sydafrika. Vinet var utsökt och vingården utstrålade elegans och prestige.

Tillbaka till V&A Waterfront efter en underbara vinresa till Stellenbosch

Vi hade en underbar helg i Stellenbosch och såg inte fram emot måndag. Även om vi inte var så hungriga när vi kom tillbaka till Kapstaden bestämde vi oss för att hitta en plats att ha inta en lätt måltid. Vi hhamnade på Willoughby’s, med en lång kö av människor som väntade att sitta. Vi var övertygade om att det skulle bli ett bra val. Medan vi väntade erbjöds vi lite vin, det var en så fin touch.

Menyn är varje fiskälskare dröm, den har så många olika sushis till klassisk fisk och chips. Vi bestämde oss för att dela lite sushi och naturligtvis en flaska vin. Jag har hört många bra saker om Chardonnay i Hermanus, så vi valde en flaska Southern Right Chardonnay att följa med våra laxgranater. Våra sinnen exploderade. Vinet var utmärkt och vi bestämde oss för att planera en resa till Hermanus i framtiden. Grenaderna var otroliga, det här är ett måste. Vi bestämde oss för att varje gång vi kommer till Kapstaden ska vi njuta av denna härliga upplevelse.

Jag rekommenderar starkt en vinresa till Stellenbosch.

Mina tips på vingårdar i Stellenbosch

Boka en vinresa redan idag!

Skräddarsy Er vinresa till Sydafrika.

Min resplan

 

Turn your wanderlust into an holiday

      Ingen reslust

Travel agents use your wanderlust list as an inspiration to tailor-make your ideal holiday.