Utforska

Resa till Sydafrika – att tänka på

Safari in South Africa

Sydafrika är ett underbart land att resa till på sin vintersemester. Sydafrika har det mesta att erbjuda – sol och värme – god mat och dryck – ingen jetleg – stränder och berg…

Bästa tiden att åka till Sydafrika

Sydafrika erbjuder sol och värme året om. December och januari är högsommar och väldig varmt och soligt. November och februari är prisvärda månader att åka till Sydafrika. Man åker då precis innan eller precis efter högsäsong vilket gör att man kan få bättre priser och samtidigt ett varmt och soligt väder. November och februari är inte de roligaste månaderna i Sverige heller. Så man slår då två flugor i en smäll.

Flygtid Sydafrika

För tillfället finns det inga direktflyg till Sydafrika från Sverige utan man behöver byta i t ex London, Paris, Frankfurt, Dubai eller Doha. Total flygtid med 1 byte är från 14,5 timmar och uppåt, London – Johannesburg tar drygt 10 timmar.

Vad är klockan i Sydafrika

Sydafrika och Sverige ligger i samma tidszon. Under det svenska vinterhalvåret, vintertid, så skiljer det 1 timme mellan oss. Detta gör att när man landar i Sydafrika så lider man inte av jetlag.

Behöver man adapter

Sydafrika använder ett annat system vilket gör att man behöver en adapter. De har tre piggar istället för två. Men De flesta hotell och hus i Sydafrika har redan adaptrar för maskiner från Europa då många maskiner är importerade. Märker man att man behöver en adapter så är det billigare att köpa en adapter i Sydafrika än i Sverige.

Malaria i Sydafrika

I Sydafrika kan malaria förekommer i vissa områden så som Mpumalanga, Limpopo och nordöstra Kwazulu/Natal och Krugerparken. Det är alltid bra att fråga på hotellet om det är malaria i området som du befinner dig i eller ska besöka.

För att skydda dig mot myggstick kan du använda myggstift och ha en fläkt / luftkonditionering i det rum du sover i.

Visum sydafrika

Som svensk medborgare behövs vanligtvis inget visum för att resa in i Sydafrika. Vid inresan får man ett turistvisum som är giltigt i 90 dagar.

Ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter din utresa från Sydafrika och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar

Läs mer på www.swedenabroad.se

Sydafrika vaccin

Inför resan kan du behöva skydd mot smittsamma sjukdomar.

Läs mer på 1177 under Vaccinationer…

Resa med barn till Sydafrika

Från och med den 1 juni 2015 gäller nya regler för resor med barn till och från Sydafrika. Enligt den nya lagen kommer alla minderåriga (barn under 18 år) att behöva visa upp, förutom passet, ett Unabridged Birth Certificate ( personbevis med uppgifter om båda föräldrarna) vid inresa och utresa ur Sydafrika. Personbeviset, måste vara skrivet på engelska.

Läs mer om det här…

Kolla även med ditt flygbolag om de behöver några dokument.

Länkar

Turn your wanderlust into an holiday

      Ingen reslust

Travel agents use your wanderlust list as an inspiration to tailor-make your ideal holiday.